... een droom die werkelijk werd

Mijn (Monique dus) liefde voor katten heeft ervoor gezorgd dat toen we gingen samenwonen in 1983, er ook direct drie katten aan het prille gezin werden toegevoegd. Als eerste viel de keus op een zeer charmante dame: een silver chinchilla poes met de adellijke naam Lady Ashley Mistique van het Gouden Huske. Om haar gezelschap te houden werden twee hofdames toegevoegd: Tipsy (een cypers straatkatje) en Nicky (rood halfpersje). Wat jaren later werd het gezin nogmaals uitgebreid met het brits korthaar katertje Tommy.

Het Coonvirus sloeg pas toe toen, enige tijd na het overlijden van Tipsy en Nicky, in de zomer van 2000 het gezin opnieuw een uitbreiding onderging. De wensen waren heel duidelijk: een katertje van een halflangharig, groot en ruig soort. In eerste instantie dachten we aan een Noor of een Ragdoll, tot we kennis maakten met de Maine Coon. Liefde op het eerste gezicht! Het liep niet helemaal als gepland: in plaats van één katertje werden het twee poesjes, Fébé en Jay . En van lieverlee werd het idee voor onze cattery geboren! Natuurlijk sla ik nu een heel stuk over: lidmaatschappen van de kattenvereniging Felikat en de Rasclub Maine Coon (RMC), het registeren van de catterynaam, een onderzoekje naar gezondheid en voorouders van onze meisjes en het vinden van de juiste heren voor deze twee.

Het mag duidelijk zijn dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan: ons eerste nestje werd geboren op 6 november 2002. Uit dit nestje hebben wij ons een prachtventje Smirnoff gehouden. Zijn verhaal (maar ook van de ander poezen) kunt u lezen in de "Kattenbelletjes". Met Smirnoff zijn we ook gaan showen. Hij is dan weliswaar een kastraat, maar dat is bij katten gelukkig geen belemmering om een showcarrière op te bouwen! In het najaar van 2004 hebben we ons kattengezinnetje uitgebreid. MayDay is een mooi poesje, waar we prachtige kittens van hebben gekregen. Uit ons tweede nestje, geboren op 15 november 2004, hebben we wederom een katertje aangehouden: Taro. Ook met Taro zijn we gaan showen; eerst als kitten, toen een korte periode in de open klasse en tenslotte als kastraat. Helaas is de thuis oh zo lieve Taro op show's niet te hanteren. Daarom is zijn showcarrière vroeg geeindigd. Hierna volgde Misty, een kind uit ons derde nestje en Reggy; onze eerste eigen dekkater uit ons vierde nestje! Ook Misty en Reggy gaan regelmatig mee naar show's. En recentelijk is ons gezin uitgebreid met Bree: onze eerste import-poes en een heel speciaal meisje!

De poezen nemen een heel belangrijk deel van ons leven in. We proberen zo veel mogelijk een "normaal" huis te handhaven en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat alles catproof is. Overigens zijn niet alle catproof maatregelen ook Coonproof!!! Als het aankomt op Coons moet je echt een klein beetje Amerikaan worden: Think Big!!! Onze gewone kattenklimboom die in het precoontijdperk bijna vier jaar lang prima voldeed en nergens van te lijden had, werd in nog geen drie maanden en twee minicoons volledig gesloopt! Onze katten hebben vrij toegang tot ieder plekje in ons huis en worden niet opgesloten gehouden. Ook de tuin behoord gedeeltelijk tot hun territorium. Een mooie grote ren geeft de katten een vrije uitloop naar buiten!